دفتر امور بانوان وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، در راستای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مسابقه مقاله نویسی « مشارکت در تحقّق اقتصاد مقاومتی با تأکید بر ارائه راهکار های عملی » را برگزار می کند.
به گزارش "شاتا" این مسابقه با هدف تبیین نقش الزامات قانونی ، و نظارت در اجرا و پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی ، هم اندیشی در تبیین و تدوین نقشه را ه اقتصاد مقاومتی در عرصه های مختلف و همچنین جریان سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی برگزار می شود .
دفتر امور بانوان وزارت صنعت ، معدن و تجارت طی این فراخوان از کلیه صاحبنظران، استادان ، دانشجویان، کارشناسان، پژوهش گران و علاقمندان دعوت کرده است تا با ارائه مقاله فردی یا گروهی در این فراخوان مشارکت و مقالات خود را با رعایت اصول علمی مقاله نویسی تا تاریخ 10 / 6/ 1394 به پست الکترونیک dr.soltani20@gmail.com و آدرس تهران . خیابان سمیه غربی . نرسیده به پل حافظ . وزارت صنعت ،معدن و تجارت . طبقه هفتم . امور بانوان . ارسال نمایند.
گفتنی است از صاحبان مقاله های برگزیده تقدیر و مقاله های برتر در کتاب مجموعه مقالات به چاپ خواهد رسید .
اعلام نتایج داوری : 5 شهریور ماه 1394 خواهد بود
محور فراخوان مقاله سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به شرح زیر است :
1. اقتصاد مقاومتی ، تأمین شرایط و فعّالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعّالیّتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط.
2. اقتصاد مقاومتی ، پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه.
3. اقتصاد مقاومتی ، محور قراردادن رشد بهرهوری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابتپذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع در جغرافیای مزیتهای مناطق کشور.
4. اقتصاد مقاومتی ، استفاده از ظرفیت اجرای هدفمندسازی یارانهها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخصهای عدالت اجتماعی.
5. اقتصاد مقاومتی ، سهمبری عادلانه عوامل در زنجیره تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، بویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه.
6. اقتصاد مقاومتی ، افزایش تولید داخلی نهادهها و کالاهای اساسی(بویژه در اقلام وارداتی)، و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص.
7. اقتصاد مقاومتی ، تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید(مواد اولیه و کالا )
8. اقتصاد مقاومتی ، مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید.
9. اقتصاد مقاومتی ، اصلاح و تقویت همهجانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی
10. اقتصاد مقاومتی ، حمایت همه جانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق:
• تسهیل مقررات و گسترش مشوقهای لازم.
• گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساختهای مورد نیاز.
• تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات.
• برنامه ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکلدهی بازارهای جدید، و تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به ویژه با کشورهای منطقه.
• استفاده از ساز و کار مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز.
• ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازارهای هدف.
11. اقتصاد مقاومتی ، توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج.
12. اقتصاد مقاومتی ، افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور از طریق:
• توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایگان، استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی.
• استفاده از ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی و منطقهای.
13. اقتصاد مقاومتی ، افزایش ذخایر راهبردی نفت وگاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیتهای تولید نفت و گاز، بویژه در میادین مشترک.
14. اقتصاد مقاومتی ، افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه(براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع.
15.صرفه جویی در هزینههای عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقی سازی اندازه دولت و حذف دستگاههای موازی و غیرضرور و هزینههای زاید.
16.اقتصاد مقاومتی ، افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت.
17. اقتصاد مقاومتی ، شفافسازی اقتصاد و سالمسازی آن
18.اقتصاد مقاومتی ، تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال .